Doktorunuza Ulaşın: (0216) 340 84 24 WhatsApp - Mobil: (0544) 746 63 78

Çene Ucu Estetiği (Mentoplasti) Çeşitleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

çene cerrahı istanbul, çene küçültme

Yönteme hastanın şikayetlerinin dinlenip değerlendirilmesi sonucu karar verilecek ve hastaya uygun seçenekler sunulacaktır. Hastanın profili, çekilecek fotoğraf ve yan sefalometrik röntgen sonrası değerlendirilirken, muhakkak alt ve üst çenenin kapanmasına (oklüzyon) bakılmalı, bu yönden sorunu olan  hastalarda ortodontik tedavi ve çene kemiklerine operasyon gerekip gerekmediği diş hekimlerince konsülte edilmelidir.

 

Çene ucu küçük ve geride olan hastaların çene ucunu hacimlendirip öne doğru uzatmak için başlıca 3 yöntem vardır.

1-Dolgu Enjeksiyonu

Uygun hastalarda en pratik çözümdür. Dudak ve yüz dolgularında kullanılan Hyalüronik Asit gibi sıvı dolgular, çene ucuna enjekte edilerek volüm artışı sağlanır. Bu yöntemin 1 -1,5 yıl kalıcılığı vardır. Operasyondan korkan, pratik çözüm isteyen, dolgu enjeksiyonuna uygun hastalarda geçici fakat iyi bir çözümdür. Hastalar  çene ucundaki şekillenmeyi dakikalar içerisinde görebilirler.

2-Çene ucuna protez konulması

Profil görünümde alt çenenin küçük ve geride olduğu durumlarda, yani alt çenenin ön-arka plandaki yetersizliklerinde çene ucuna medpor, titanyum, silikon gibi protezler konulabilir. Genel veya lokal anestezi ile, ağız içerisinden veya çene altından yapılan küçük bir kesi ile seçilen uygun büyüklükteki protez , bu bölgede hazırlanan cebe yerleştirilir. Bazen protez yerine kişinin kendi kemik veya kıkırdakları kullanılarak da çene ucunu büyütme işlemi yapılabilir. Çok etkili bir yöntemdir. Ameliyat ortalama 1 saat kadar sürer. 1-2 gün ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrı olabilir, fakat genellikle konforludur. Ameliyat ağız içerisinden yapılmış ise 1 hafta kadar çok sıcak ve katı gıdalar tüketmemekte fayda vardır.

3-Çene Ucu Kemiğinin Kesilmesi

Alt çenedeki şekil bozukluğu ileri derecedeyse, çene ucu kemiği kesilip öne doğru kaydırılarak, plak ve vidalar ile tespit edilir. Çene ucunun ileride olduğu tersi durumlarda ise bu girişimin tersi yapılarak çene ucu geriye kaydırılabilir.

 

Comments are closed.